A máj méregtelenítője: a máriatövis

Már az ókori görögök és rómaiak körében is ismert volt ez a növény, már ebben a korban is felhasználták a különböző betegségek kezelésére, gyógyítására. Modern korunk újra felfedezte a máriatövis gyógyító erejét és mára már több száz kutatással igazolta jótékony hatásait.

A máriatövis a Fészkesvirágúak közé tartozik, Európából származik, de az észak-amerikaiak honosították meg. a már ez a bíbor színű virág leginkább Kalifornia keleti partvidékén nő. Hatóanyagát az apró, fekete magvaiban találjuk meg, ezek az apró részecskék tartják frissen a májunkat is.

mariatovis

A máriatövis leginkább úgy ismerik, mint egy májvédő növényt. A növény három májvédő vegyületet is tartalmaz, melyek egymás hatását erősítve fejtik ki hatásukat. Az érett magvak 4-6%-ban tartalmaznak szilimarint, ami képes megtisztítani a májsejteket a toxikus anyagoktól. ugyanakkor a máriatövis képes arra is, hogy megakadályozza a májban termelődő glutation kiürülését, ami egy olyan aminosavszerű vegyület, aminek a fő feladata, hogy részt vegyen a máj méregtelenítő folyamataiban. De nem elég arról szólni, hogy nem engedi ezt az anyagot kiürülni, hanem azt is meg kell jegyezni, hogy segít a glutation koncentrációjának növelésében is: 35 %-kal növeli meg mennyiségét a májban.

A máriatövis antioxidáns hatással is bír, megvédi a szervezetet - főként a májat - a szabadgyökök pusztító hatásaitól. Ugyanakkor képes arra is, hogy regenerálja a májsejteket, így nagyszerűen alkalmazható a májzsugor, a vírusos májgyulladások gyógyításában is, valamint az alkoholisták felépülésében is nélkülözhetetlen a szerepe.

A rákos betegségek kezelésében is fontos szerepe lehet a máriatövisnek, hiszen védi a sejteket a kemoterápia káros hatásaitól is. Lassítja a pikkelysömörre jellemző sejtburjánzást. Hasznos lehet az endometriosis (a női meddőség egyik legfőbb oka) kezelésében is, mivel segíti a májban az ösztrogén lebontását.

A máriatövis tehát nélkülözhetetlennek bizonyul a test méregtelenítésében.

Méregtelenítő termékek ITT!

Huminiqum huminsav alapúkapszula 120 db

Huminiqum huminsav alapú kapszula 120 db

Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag vega kapszula. Antioxidáns hatású, növeli az enzimaktivitást, optimalizálja az ásványi anyag-felvételt és megköti a káros anyagokat.

Ár: 5590 Ft
Megnézem

BioMenü BIO SPIRULINA500 db tabletta 250 g

BioMenü BIO SPIRULINA 500 db tabletta 250 g

Nagy fehérjetartalommal rendelkező, méregtelenítő vitamin-komplex 60% fehérjetartalommal.

Ár: 3980 Ft
Megnézem

Naturmind PrémiumÉtkezési Kovaföld por 250g

Naturmind Prémium Étkezési Kovaföld por 250g

A Biorganik Étkezési kovaföld por magas szilícium tartalmú extra finomra őrölt ásványi por.

Ár: 1395 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!