Salaktalanításra és Méregtelenítésre alkalmas rendelése

A grapefruit és a grapefruitmag kivonat méregtelenítő hatása

Sokan nem szeretjük a grapefruitot enyhén fanyar, kesernyés íze miatt. Viszont, ha tudnánk, hogy milyen jó hatással van a szervezetünkre, akkor bizunyára máshogyan viszonyulnánk e gyümölcshöz.

grapefruit

A grapefruit angolul szőlőgyümölcsöt jelent. Ez a gyümölcs azonban sem ízében, sem megjelenésében nem hasonlít a szőlőre. Miért kaphatta tehát ezt a nevet? A legenda szerint a grapefruit hazája Barbados volt. Itt találtak rá a 18. században a felfedezők és ekkor készültek az első feljegyzések is, amiben a gyümölcs hatásait vizsgálták. A kutatások arra engednek következtetni, hogy az édes narancsból és a citrancsból fejlődött ki, melyek ázsiai eredetű gyümölcsök. A két gyümölcs keresztbe beporozódott és ebből született meg a grapefruit, ami eredetileg tiltott gyümölcsként létezett. A szőlőben annyiban hasonlít, hogy ez a gyümölcs is fürtökben nő a fán.

Hihetetlenül egészséges gyümölcsről van szó. Kevés kalóriát tartalmaz, viszont igen gazdag tápanyagokban. Rengeteg olyan zsírégető enzimet tartalmaz, melyek segítségével kiüríthetőek a méreganyagok és elindítható a fogyási folyamat. Ha napi fél-egy grapefruitot megeszünk minden étkezés előtt fél órával, akkor jelentős mértékben csökkenhet a testsúlyunk és frissebbek is leszünk, mivel megszabadulunk a méreganyagoktól.

Nagy mennyiségben tartalmaz C-, B-, E-, K-vitamint is. Ezenfelül rengeteg kálium, kalcium és foszfor van benne, melyek nélkülözhetetlenek az egészséges fogakhoz és csontokhoz. Sok rost található benne, ami szintén fontos szerepet játszik a méregtelenítésben.

Vér tisztító, emésztést segítő, súlycsökkentő, érvédő és immunerősítő hatással rendelkezik. Külsőleg alkalmazva pedig a különböző bőrproblémák kezelhetőek vele.

Magyarországon a nagyobb darab az ízletesebb, az aromásabb. A sárga grapefruit édesebb, mint a rózsaszín, viszont ez utóbbiban több béta-karotin van. Ha egyáltalán nem szeretjük az ízét, akkor nekünk grapefruitmag kivonatot érdemes fogyasztani, ami íztelen, viszont ugyanolyan gyógyhatásokkal rendelkezik, mint maga a gyümölcs.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!